ellenmkarlsson.blogg.se

En blogg om utbytesstudier i Mexiko om terminen på Tec de Monterrey i Guadalajara.

Isla Mujeres

Publicerad 2014-11-29 17:57:00 i Allmänt, resor,

 
 
Under vår tripp till Playad del Carmen tog vi en dag och åkte till Isla Mujeres som ligger utanför Cancun och det tog ca 20-30 min med båten över. I hamnen i Cancun bestämde vi oss för att ta ett dagspaket som inkluderade det mesta och en privat kapten och vår lilla båt.
Så här vackert var det när vi först kom över till ön. Dagen började med att vi fick 2 timmar egen tid att gå runt i centrum eller bada eller vad man nu ville göra. Jag och Mia gick in och kollade den lilla "staden", massa små mysiga butiker och restauranger. Ön är väldigt liten så man kan i stort sett gå från den sidan vi kom in med båten till andra.. Så åkte vi vidare ut med båten för snorkling
Fiskarna matades med tortilla och sen var det dags för oss att hoppa i och simma med dem
 
På vägen ut till dit vi skulle snorkla dök det upp tre delfiner, inga bra bilder men de simmade runt båten och lekte med oss en stund. Så fina djur, men måste erkänna att jag blev än mer skraj över att snart behöva hoppa i havet där jag nyss sett dessa varelser. Vår kapten tyckte att det var finare för oss att åka ut till lite djupare vatten och snorkla, plus att där skulle finnas ett museum under ytan och det gjorde det vi såg MUSA, the silent evolution tror jag det heter och revet vi snorklade i heter Manchones Reef.  
Innan det var dags att hoppa i, ärligt talat var jag rätt nervös hehe för er som inte vet så har jag väl en liten fobi eller vad man ska kalla det, för hav eller djupt vatten eller ja jag vet inte vad jag är rädd för egentligen haha. I alla fall så hoppade jag i och det gick hur bra som helst, vi såg massa fina små fiskar (som kom lite för nära ibland), koraller, sköldpadda, en bil och dessa statyer.
Kaptenen, Martin
 
Vi gick också ner i en bassäng med en haj och här har vi ännu en av mina rädslor, men Mia gick bara ner så då var det bara att följa på. Att sedan hålla i en haj, ja det trodde jag nog aldrig att jag skulle göra..
 
Efter hajupplevelsen var det dags för mat, vår kapten fixade till nyfångad fisk
 
 
Så var dagen över och vi hade fått möjligheten att besöka ännu en helt otroligt vacker plats, möta rädslor, njuta av havet, äta god färsk fisk, lära känna nya människor....
 
 
 

Om

Min profilbild

En student på äventyr i Mexico, Guadalajara som i vanliga fall studerar på Internationella handelshögskolan i Jönköping. Följ med i min vardag med allt vad det innebär som utbytesstudent på andra sidan jorden.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela